Brabantse Pijl afgelast: "Gezondheid primeert"

De organisatoren van de Brabantse Pijl vinden het spijtig dat hun wedstrijd niet kan doorgaan. Ze vinden het meer dan terecht dat de gezondheid primeert en dat alle aandacht gaat naar de coronacrisis. De wedstrijd zou plaatsvinden op woensdag 15 april. Vandaag besliste de Belgische wielerbond om alle wielerwedstrijden tot 30 april te verbieden wegens het coronavirus. 

Rudi Mahieu, de adjunct-koersdirecteur, is niet verrast over het verbod van de Belgische wielerbond. "We hadden dat zien aankomen", zegt hij. "Wij vinden het spijtig, maar volgens ons is  het niet meer dan normaal dat de wedstrijd niet doorgaat, gezien de toestand waarin we verkeren. De gezondheid primeert. Het komt er nu op aan dat iedereen gezond en wel door deze coronacrisis geraakt", aldus nog Rudi Mahieu.

Uitstel moeilijjk

Rudi Mahieu denkt dat de Brabantse Pijl dit jaar niet meer zal gereden worden. "De wedstrijd  in het najaar organiseren lijkt me heel onwaarschijnlijk. Voor grote wedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen is dat misschien mogelijk. Maar wij zijn te klein en er is te weinig plaats op de kalender", zegt Mahieu.

Meest gelezen