Antwerps gouverneur Cathy Berx: "Wie maatregelen niet naleeft, kan beboet worden"

Ook in de provincie Antwerpen gaan de verregaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo blijft de toestroom van patiënten in de ziekenhuizen haalbaar. "En we gaan ook inzetten op de handhaving van de maatregelen", aldus Antwerps gouverneur Cathy Berx.

Door de nieuwe maatregelen moeten we nog meer verplicht binnenblijven. “Samenscholingen zijn verboden vanaf meer dan twee personen. Je mag enkel naar buiten met iemand van je gezin of één ander persoon, maar je moet anderhalve meter afstand houden. De enige uitzondering is een begrafenis”, zegt Cathy Berx, Antwerps gouverneur , bij Radio 2 Antwerpen.

Wie de regels niet respecteert, kan beboet worden en zelfs een gevangenisstraf krijgen

Antwerps gouverneur Cathy Berx

Hoe wordt er gecontroleerd of die maatregelen worden nageleefd? “Het is belangrijk dat de mensen zich spontaan aan de regels houden, maar dat gebeurt nog veel te weinig. De politie gaat ervoor zorgen dat de maatregelen worden nageleefd. Als je dat niet doet, riskeer je een boete of zelfs een gevangenisstraf. Ook in de supermarkten komt er extra bewaking”, vertelt Berx. “Het is van levensbelang dat iedereen zich aan de afspraken houdt.”

Supermarkten, dieren- en krantenwinkels blijven open. Markten zijn verboden. Op plaatsen waar het marktkraam de enige plek is waar mensen voeding kunnen kopen, mag dat nog wel.

Meest gelezen