radio 2

Doe-het-zelvers hamsteren om volgende weken klussen in en rond het huis te doen

Het was vanmorgen druk in heel wat doe-het-zelf zaken. Mensen die de komende dagen en weken meer thuis zijn, gingen nog snel materiaal halen, want om 12 uur gingen de winkels dicht. 

Het was aanschuiven deze voormiddag in doe-het-zelfzaak Hubo in Zonhoven. Klanten die de volgende weken genoodzaakt thuis moeten blijven door het coronavirus, hebben nog snel een voorraad materiaal gekocht om hun huis op te frissen. 

“Vooral verf ging vlot de deur uit, weet een medewerker. “Ook materialen zoals potgrond en zaden voor in de tuin, waren populair. Er gaat de komende weken veel geklust worden”.

De parking stond afgeladen vol, de winkelkarren gingen vlot van de ene naar de andere klant en aan de kassa stonden de mensen in een rij aan te schuiven. Het hamsteren brengt mensen fysiek kort bij mekaar, net wat de nieuwe maatregelen moeten vermijden.

Ook in de tuincentra was het druk. Hoewel die meestal niet helemaal sluiten. De voedselafdelingen van die centra blijven open. Dus bakproducten en dierenvoeding zijn wel nog te koop, maar voor tuinmateriaal kan je er niet meer terecht.  Die afdeling moet verplicht dicht.  

Meest gelezen