Das Box

Gents bedrijf organiseert "Lockdown Games" tegen verveling: "Gezinnen strijden online tegen elkaar"

Het Gentse bedrijf Das Box organiseert elke woensdag- en zondagnamiddag online uitdagingen voor gezinnen die thuiszitten door de coronamaatregelen onder de noemer “Lockdown Games”: “Deelnemers krijgen 2 uur om opdrachten te doen en wie de hoogste score haalt wint!”

Das Box uit Gent organiseert normaal gezien stadsspelen in open lucht. Dat gaat nu niet en daarom gaat het bedrijf online aan de slag.  Elke woensdag- en zondagnamiddag daagt Das Box gezinnen uit die thuis zitten met de kinderen. “Tussen 16.00 en 18.00 uur geven we gezinnen opdrachten via Facebook Messenger. Het is de bedoeling om die opdrachten zo snel mogelijk uit te voeren en zo punten te verzamelen. Het gezin dat op het einde van de rit de meeste punten heeft wint”, vertelt Kristof Van den Branden. 

“Spel is helemaal coronaproof”

“Het concept is vrij eenvoudig”, vertelt Van den Branden. “Je schrijft je online in en dan krijg je via Facebook een hele lijst van opdrachten. Het zijn eigenlijk allemaal zotte dingen die je moet uitvoeren met je gezinsgenoten. Van het resultaat moet je dan een foto nemen en insturen. Wij zitten dan klaar om punten te geven.” De opdrachten zijn erg uiteenlopend. “Ik mag nog niet al te veel verklappen maar het gaat over gek doen in de tuin, creatief zijn met oude foto’s en nog veel meer!” 

Helemaal gratis

“We willen iets doen in deze moeilijke tijden en hebben dan ook besloten om dit concept helemaal gratis uit te rollen. We zien het als een manier om mensen te steunen én op een positieve manier reclame te maken voor Das Box”, zegt Kristof Van den Branden. 

Deelnemen is belangrijker dan winnen

Inschrijven om mee te doen kan via de website van Das Box. De opdrachten komen een half uurtje voor aanvang online. Das Box gaat vooral uit van de Olympische gedachte, al is er ook een kleine prijs voorzien. “De winnaar krijgt een bon voor een buitenactiviteit, te gebruiken als deze hele toestand voorbij is.” 

Meest gelezen