Radio 2

Pastoor Diest laat elke dag klokken luiden tegen corona

De klokken van de Sint-Sulpitiuskerk in Diest zullen vanaf vandaag overuren draaien. Want elke middag laat pastoor Felix Van Meerbergen ze luiden. "Als teken van verbondenheid in de strijd tegen het coronavirus". 

Pastoor Van Meerbergen laat de klokken wel vaker luiden bij speciale gelegenheid. Na de aanslagen van 22 maart bijvoorbeeld, maar ook bij blije gebeurtenissen zoals de overwinning van de Rode Duivels. Deze keer wil hij zijn parochianen een hart onder de riem steken in de strijd tegen het coronavirus. "We hopen dat de klokken een teken zijn voor heel de wereld, voor iedereen die het hoort in de stad. Dat we denken aan alle helden en kampioenen van de zorg. Maar dat we ook zelf onze verantwoordelijkheid moeten nemen en alle richtlijnen volgen."

5 voor 12

De klokken van de Sint-Sulpitiuskerk in Diest, zullen vanaf vandaag elke dag luiden om vijf voor 12. Niet toevallig dat symbolische tijdstip. "En dat zullen we doen tot de laatste dag van het coronavirus. Tot alles weer is vrijgegeven." besluit de vastberaden pastoor. 

Meest gelezen