De Gentse Floraliën

Gentse Floraliën een jaar uitgesteld: "Dit is een zware klap voor de sierteelt"

Door de coronacrisis worden de Gentse Floraliën met een jaar uitgesteld. "We willen geen veiligheidsrisico’s nemen. Dit is de enige juiste beslissing." De internationale bloemententoonstelling verschuift naar mei 2021. 

De Gentse Floraliën zouden dit jaar in mei plaatsvinden.  Hoewel het nog niet duidelijk is of de coronamaatregelen nog tot dan zullen gelden neemt de organisatie geen risico. "We hebben besloten om deze editie nu al uit te stellen met een jaar. Zo kunnen we de financiële verliezen binnen de perken houden", vertelt organisator Bart Vandesompele bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. De opbouw zou al begin april, binnen enkele weken, starten. We kunnen niet garanderen dat we die planning kunnen aanhouden. 

Zware klap voor de sierteelt

De internationale bloemententoonstelling van Gent gaat terug op een traditie van meer dan 200 jaar oud.  Het evenement lokt duizenden internationale floristen en bezoekers. "De siertelers hebben enorme inspanningen geleverd en het was dan ook een enorm zware beslissing om het evenement uit te stellen", benadrukt Vandesompele. "De meesten gaan de bloemen die al voorzien waren nu toch nog proberen verkopen of in de diepvries bewaren tot volgend jaar." 

Meest gelezen