Gentse uitgaansbuurt bestaat ook online: “Je kan er met elkaar praten en er worden zelfs cantussen georganiseerd”

Nu er in de Gentse uitgaansbuurt geen enkele plek meer open is, zoeken studenten elkaar massaal op via de digitale versie van de Overpoort. Op de website “sunnieday” is elke club en elk café volledig nagemaakt. “Je kan er mensen ontmoeten die je in het echt ook ziet”, klinkt het. 

Door het coronavirus is het de laatste dagen opvallend stil in de Overpoortstraat in Gent. De cafés en clubs zijn gesloten waardoor de studenten een andere plek moeten zoeken om samen te komen. Dat doen ze nu massaal via de website “sunnieday” waar de hele buurt digitaal is nagemaakt. 

Nieuw leven ingeblazen

“Sunnieday bestaat al een aantal jaren”, vertelt Simon Demoen uit Lievegem die al verschillende plaatsen heeft bezocht in de digitale Overpoort. “De studentenclub Limburgia heeft een hele tijd geleden als eerste een kamer gebouwd op de website. Daarna volgden er al snel meerdere ruimtes. Doorheen het jaar is het eerder rustig in de digitale Overpoort. Maar ik denk dat mensen de website nu herontdekken door de coronacrisis.”

Digitale cantussen

“Je kan hier je sociale leven verderzetten”, zegt Demoen nog. “Er worden hier wekelijks clubavonden georganiseerd die aangekondigd worden via facebookevents. Deze week werd er een groot bal afgelast in de Overpoortstraat, maar het feest ging wel door op het digitale platform. Er waren zelfs 150 mensen aanwezig. Er worden hier ook cantussen georganisseerd. De cantuszalen zijn nagebouwd en je kan dan samen liederen zingen. Je kan tegelijkertijd thuis iets drinken, maar dat is niet verplicht.”

kasto80

Meest gelezen