Voedselbanken slachtoffer van hamsteren

Het massale hamsteren haalt verse voeding weg bij de voedselbanken. Die krijgen in normale omstandigheden voedseloverschotten van de REO veiling en van supermarkten. Dat het aanbod veel kleiner wordt, is heel erg voor West-Vlamingen in armoede.

De voedselbank in West-Vlaanderen geeft voedselpaketten aan 14.000 West-Vlamingen in armoede. Door het massale hamsteren kan enkel nog droge voeding in de voedselpakketten worden gestopt, zoals pasta, confituur, bloem of koekjes. Vers fruit, vlees, groenten zitten er niet langer in. Claudette Haverbeke van de voedselbank West-Vlaanderen: "Maandag was er niets beschikbaar voor de voedselbanken, ook geen vlees, we hebben nog een beetje kaas."

Actie

Om hulp te bieden in deze nijpende toestand doet Food Act 13, de voedselbank van het zuiden van de provincie, een oproep aan voedselverwerkende bedrijven, grootkeukens en restaurants om voedsel te schenken. Wie voedsel te veel heeft, kan mailen op foodact13@welzijn13.be

Meest gelezen