Nicolas Maeterlinck

Nicole en Hugo: "Johny was veel meer dan Xavier Waterslaeghers, we gaan hem verschrikkelijk missen"

Gisterenavond is acteur Johny Voners op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.  Johny heeft vaak samengewerkt met Nicole en Hugo in hun theatershows. Samen met z'n toenmalige vrouw, actrice Janine Bischops, waren Nicole en Hugo hele goede vrienden. Het koppel is aangeslagen door de dood van Voners.

"We hebben heel veel samengewerkt, en Johny en Janine waren heel goeie vrienden van ons. Jammer dat het tussen hen zo fout gelopen is", zei Hugo Sigal in Start je Dag bij Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik ben gisteren echt moeten gaan zitten, want ik was volledig van de kaart. We wisten dat het niet zo goed met hem ging, maar toch overviel het nieuws ons. Het is een kameraad die wegvalt."

Johny was iemand die weinig zei, hij kropte alles op.

“Eén keer heb ik dan nog kunnen bellen met hem, maar de andere keren heb ik een boodschap moeten inspreken, en dan wist ik dat het niet goed ging. Johny was iemand die weinig zei, hij kropte alles op.”

Het contact tussen de twee showbizzkoppels is verwaterd toen Johny en Janine Bischops uit mekaar gingen. “Hij dacht dat we de kant van Janine gekozen hadden, wat niet waar is. We hebben daarna gelukkig nog kunnen praten en het wat kunnen bijleggen”, zegt Hugo.

Begrafenis bijwonen?

Eén van de mooiste herinneringen die Hugo aan Johny heeft, was toen Johny meezong in een show van Nicole en Hugo. "Hij zong in één van onze theatershows een liedje van Charles Aznavour. De manier waarop is mij zo bijgebleven. Want wij keken wel altijd op naar Johny, maar het omgekeerde was ook waar. Hij keek ook naar ons op en hij heeft dat ooit eens in een brief naar ons geschreven. En dat was zo mooi dat hij dat schreef. Ik vind het verschrikkelijk, en nu kunnen we met het coronavirus waarschijnlijk zelfs nog niet naar de begrafenis gaan.”

Hij was een hele goeie acteur die ook nog andere dingen kon spelen.

Johny kennen we van de tv-reeks De collega's als Thierry De Vucht, maar in het collectieve geheugen staat hij toch vooral bekend als Xavier Waterslagers van FC De kampioenen. “De mensen kennen hem vooral als Xavier met z’n dagschotels, maar ik weet dat hij een hele goeie acteur was die ook nog andere dingen kon spelen”, zegt Hugo. “Z’n rol in Amigo’s na de Kampioenen was ook subliem , en dan natuurlijk de Aznavour shows. Maar z’n rol van Xavier was natuurlijk z’n boterham en dat slorpte veel van z’n tijd op. Ik ga hem verschrikkelijk missen.” 

Meest gelezen