Voners omringd door de andere Kampioenen.

"De Kampioenen" reageren op verlies van Johny Voners: "Opnames waren een feest, met Johny erbij nog meer" 

De stad Tienen opent een digitaal rouwregister voor Tienenaar Johny Voners (74). De acteur is gisteren overleden aan de gevolgen van kanker. Intussen stromen ook de reacties toe van collega's. Acteur Jacques Vermeire spreekt van een geweldige tijd bij de opnames van "F.C. De Kampioenen", net als regisseur Jan Verheyen die de ploeg één grote familie noemt. 

In "Vandaag" hadden actrice An Swartenbroekx en haar man en acteur-regisseur Guido De Craene het over het verlies van hun goede vriend Johny Voners. Bekijk hier het volledige gesprek en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Johny Voners hield er de sfeer in

regisseur Jan Verheyen

Jan Verheyen werkte met Voners samen aan drie "F.C. De Kampioenen"-films. "De ploeg was één grote familie", vertelt Verheyen aan Radio 2. Voor hem waren de opnames een feest. Maar met Voners erbij was het dat nog meer.

"Hij lag ontzettend goed in de groep en hield er de sfeer in", aldus de regisseur. Volgens Verheyen is het voor Voners heel snel gegaan. "Vorig jaar stonden we nog op de set, een maand geleden stond hij nog op het podium met nummers van Charles Aznavour."  

Belga

Ik ga je zo hard missen

collega-vriendin An Swartenbroekx

An Swartenbroekx die Bieke Crucke speelt in "F.C. De Kampioenen" verliest met Voners een van haar allerbeste vrienden. Zij laat op Instagram weten dat Voners graag nog met zijn familie naar Kaapstad (Zuid-Afrika) wenste te gaan, maar dat dat hem helaas niet meer gegund was.

Swartenbroekx heeft Voners beloofd goed voor zijn vrouw Annemie te zorgen en hoopt dat hij ergens in het "hierna" blijft voortzingen. Voners hield van het Franse chanson en zong Charles Aznavour achterna.

Een geweldige tijd

collega Jacques Vermeire

Acteur en komiek Jacques Vermeire ergerde zich dood als het personage DDT aan de voetbalploeg of pottenstampers van "De Kampioenen". Maar op de set amuseerden ze zich opperbest. Vermeire spreekt op Instagram van "een geweldige tijd".

En voor wie het allicht vergeten was: Vermeire en Voners speelden in de jaren 90 ook samen in de film "Max". Voners was de dansleraar (Carlos) van Vermeire.

Hij was altijd goedgezind en bereid goede raad te geven

collega Carry Goossens

Carry Goossens, Oscar Crucke uit "F.C. De Kampioenen", werd op de hoogte gehouden door Danni Heylen (Pascale) over de toestand van Voners. Zij had een nauwe band met hem. "Er was de hoop dat het zou goedkomen. Altijd in de positieve zin, maar het blijkt bij sommige momenten toch erger geweest te zijn. Johny kon dat naar de buitenwereld goed verstoppen."

Als collega vond Goossens hem ronduit fantastisch, "Hij was altijd goedgezind en bereid goede raad te geven", zegt Goossens. "Johny was een van de eerste vedettes in jeugdreeksen zoals "Axel Nort" waarmee hij doorgebroken is. Als puber ging ik al naar de KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg) waar Johny als jonge acteur begon en mooie, ernstige rollen speelde. Hoe langer hoe meer kwam naar boven dat Johny ook een komisch talent was. Hij stond mee aan de wieg van het Schatertheater in Mechelen.  Ik heb hem zelfs daar nog geregisseerd."

Hij keek op naar ons en schreef dat ooit in een brief

zanger Hugo Sigal

Johny Voners heeft ook vaak samengewerkt met Nicole en Hugo in hun theatershows. Eén van de mooiste herinneringen die Hugo Sigal aan Voners heeft, was toen hij meezong in een show van Nicole en Hugo.

"Hij zong in één van onze theatershows een liedje van Charles Aznavour. De manier waarop is mij zo bijgebleven. Want wij keken wel altijd op naar Johny, maar het omgekeerde was ook waar. Hij keek ook naar ons op en hij heeft dat ooit in een brief geschreven. En dat was zo mooi dat hij dat schreef. Ik vind het verschrikkelijk, en nu kunnen we met het coronavirus waarschijnlijk zelfs nog niet naar de begrafenis gaan”, vertelt Sigal aan Radio 2.

BELGA/RENDERS

Johny, we gon oech missen joeng

burgemeester Katrien Partyka

Tienen vanwaar Voners afkomstig is, opent vanaf vandaag een digitaal rouwregister. "Johnny Voners is overleden. Nieuws dat ons als Tienenaar extra diep raakt. Johny was een rasechte Tienenaar die fier was op zijn roots. Johny, we gon oech missen joeng", reageert burgemeester Katrien Partyka (CD&V)

Als eerbetoon aan kampioen Johny Voners zendt Eén vanavond om 20.50 uur de derde "F.C. De Kampioenen"-film uit, getiteld "Forever".  De aflevering van "Tom fietst" schuift een week op.

Meest gelezen