Jolien verhuist van Duitsland naar Zonhoven: "Het is heel stresserend omdat we niet weten wat we moeten verwachten"

Met de verstrengde maatregelen rond het coronavirus zijn alleen noodzakelijke verplaatsingen nog mogelijk. Maar wat als je net nu moet verhuizen van Duitsland naar België? Jolien Durwael vindt het alvast stresserend.

"We weten niet wat we moeten verwachten", zegt Jolien Durwael in de middaguitzending op Radio 2 Limburg. "Ik heb gehoord van grenscontroles richting Frankrijk en Oostenrijk, maar naar België weet ik het niet. Ik ben Belgische dus ik hoop dat dat geen probleem is. Maar mijn vriend is van Duitse nationaliteit, dus ik weet niet of het gaat lukken. Die onwetendheid is het moeilijkste." 

Morgen wil Jolien samen met haar toekomstige man van Frankfurt naar Zonhoven verhuizen. Ze willen in het groene Limburg een nieuw leven opbouwen, samen met de baby die in het najaar wordt geboren. 

Ik wil graag in mijn kot blijven, maar ik moet wel in mijn kot geraken

"Je wil hier weg, maar je moet binnenblijven", gaat Jolien verder. "Dus dat geeft enorm veel stress en ik hoop dat ze het toelaten om terug naar Limburg te komen. Ik wil graag in mijn kot blijven, maar ik moet eerst wel in mijn kot geraken."

Meest gelezen