Bestellingen van bloemen en planten worden massaal geannuleerd. Kwekers blijven met voorraad zitten 

Door de coronacrisis worden alle bloemenevenementen afgelast. Grote bestellingen worden afgezegd, en daardoor blijven de bloemenkwekers zitten met grote voorraden aan planten en bloemen. Een plantenkweker uit Opwijk biedt zijn planten buiten te koop aan. 

Normaal zou dit het hoogseizoen moeten zijn voor kwekers van planten en bloemen. Maar bloemenevenementen zoals de Gentse Floraliën gaan niet door. En mensen die graag in de tuin werken, kunnen niet meer terecht in plantenwinkels want die zijn gesloten.

Buitenverkoop

Bij plantenkwekerij Opplant in Opwijk zitten ze ook met een grote voorraad die ze op een andere manier proberen te verkopen. Els Vermeir van Opplant: "Wij zetten onze planten buiten om te verkopen, en de klanten kunnen het geld in een bakje deponeren. We hebben er vertrouwen in dat mensen eerlijk gaan zijn. Wij liggen langs een landelijke weg waar toch wel wat wandelaars passeren, en we hebben papieren gehangen waar op staat dat de klanten afstand moeten houden. We gaan bekijken of het lukt."

500.000 planten

Bij Opplant in Opwijk gaat het vaak om hele grote bestellingen die afgezegd worden. "We hebben vooral buitenlandse klanten. Zij annuleren nu massaal hun bestellingen voor het ganse voorjaar. Gisteren nog heeft iemand een bestelling van 400 à 500.000 planten afgezegd. En dus moeten we echt iets doen. Die planten staan klaar en we kunnen die niet wegtoveren." 

Meest gelezen