Kappers ontevreden dat ze moeten openblijven, ook na strenge maatregels

Heel wat kappers zijn niet blij dat ze mogen open blijven, ook na de strenge maatregelen. “Ik vind het vreemd dat wij mogen open blijven, omdat wij aan het gezicht van mensen bezig zijn”, vertelt kapper en zanger Yannick Bovy.

Via de Radio 2-app deelden veel kappers hun ongenoegen wiens zaak moet openblijven, ook na de strenge maatregels. “Als kapper mag ik mijn zaak eigenlijk niet sluiten”, zegt kapper en zanger Yannick Bovy. “Ik vind het een vreemde maatregel, omdat wij toch aan het gezicht van mensen bezig zijn.”

Mondmasker en handschoenen

Bovy stuurde wel zijn medewerkers naar huis. “Mijn team kan terugvallen op een speciale regeling, maar bij mij blijven natuurlijk de rekeningen wel binnenstromen”, vertelt Bovy op Radio 2 Antwerpen. “Ik ben ook zanger, maar de komende weken mag ik geen optredens meer geven.”

Hij houdt de moed er wel in. Met een mondmasker en handschoenen gaat Bovy nu te werk. “Gelukkig heb ik een grote zaak, dus klanten kunnen ver genoeg van elkaar zitten", voegt Bovy nog toe.

Meest gelezen