Kinderdagverblijf B-Bsafe in Ekeren blijft open: “Er komen 10 kinderen per dag, dat is de helft van de capaciteit”

In kinderdagverblijf B-Bsafe in Ekeren komen minder kinderen dan normaal. Er komen vooral kinderen van ouders die bijvoorbeeld in de zorgsector of bij de politie werken.

Kinderdagverblijven mogen, ondanks de verstrengde maatregelen, open blijven. Dat is ook zo voor B-Bsafe in Ekeren. Er komen wel minder kinderen: “Doorheen de week komen er 10 kinderen per dag. Dat is de helft van de capaciteit”, zegt Mandy De Jongh, van B-Bsafe. “Ik had wel verwacht dat we zouden moeten sluiten. Als zelfstandige wil je je inkomsten niet verliezen, maar ik heb begrip voor elke maatregel die genomen wordt.”

Kinderen van ouders die moeten werken

“Ik zit vlakbij de Noorderlaan, dus er komen veel kinderen van ouders die moeten werken. Denk maar aan politie-agenten, verpleegsters en mensen die in een ouderlingentehuis werken”, legt De Jongh uit. “Ik denk dat er daardoor wel kinderen gaan blijven komen.”

Hygiëne is overal belangrijk, zeker in een kinderopvang. “Ik ben zeer alert, was mijn handen constant en ontsmet langer dan normaal. Kleine kinderen raken alles aan, dat kan je niet controleren.”

Meest gelezen