Limburgse in China mag terug buiten komen: "Echt een verademing"

In China is het aantal nieuwe coronagevallen sterk gedaald. Mensen mogen terug naar buiten en veel scholen gaan terug open. “Kijk hoopvol naar de toekomst, want bij jullie komt het uiteindelijk ook goed. Maar bijt nu even op je tanden en blijf binnen” zegt Heleen Vrancken vanuit China in ons middagprogramma.

China was het eerste land dat slachtoffer werd van het coronavirus. Nu komt China er stilaan terug bovenop, want het aantal nieuwe coronagevallen is sterk gedaald. “Je mag terug buiten komen en middelbare scholen gaan terug open. Het basketplein hier is ook terug opengegaan, dus dat is een heel goed teken en een echte verademing,” zegt Heleen Vrancken uit Maasmechelen vanuit Shangnyu in China. 

Blijf binnen

Toch moeten de inwoners zich nog wel aan bepaalde maatregelen houden. “We moeten nog steeds een meter afstand houden, goed onze handen wassen, geregeld onze temperatuur meten en mondmaskertjes dragen. Omdat jonge kinderen de maskertjes moeilijk op kunnen houden, zijn lagere scholen nog wel dicht.”

Heleen benadrukt hoe belangrijk het is om in Limburg de maatregelen op te volgen. “Bijt even door en blijf binnen. Zo vermijd je een situatie waarin je echt niks meer mag, zoals wij hadden. Opgesloten zitten in je eigen huis is echt niet leuk, dus doe wat er van je wordt gevraagd.”

Meest gelezen