Getty Images

Naaipakketjes mondmasker voor woonzorgcentrum meteen uitgeput

De naaipakketjes die het woonzorgcentrum Sint-Michaël in Essen samenstelde, zijn in een mum van tijd de deur uit. De pakjes werden aangeboden zodat vrijwilligers zelf mondmaskers kunnen naaien die door het personeel van het woonzorgcentrum gebruikt kunnen worden.

Bij woonzorgcentrum Sint-Michaël in Essen hebben ze in een mum van tijd al hun naaipakketjes voor mondmaskers uitgedeeld. Via de Facebookpagina liet het woonzorgcentrum weten dat ze naaipakketjes ging verspreiden met een patroon en de stof voor 25 mondmaskers.

Met de mondmaskers probeert het woonzorgcentrum werknemers en personeel zo goed mogelijk te beschermen. "Momenteel zijn er 300 maskers in de maak", vertelt Brigitte Van Turnhout, medewerkster van het woonzorgcentrum Sint-Michaël. "In Essen is de solidariteit blijkbaar heel groot, want al onze pakketjes zijn al op." Als er nog mondmaskers nodig zijn, zal het woonzorgcentrum dat laten weten via hun Facebookpagina.

Bewoners stellen het goed

"De bewoners vinden het echt wel erg dat ze geen contact meer hebben met de buitenwereld, maar ze hebben er wel alle begrip voor", vertelt Van Turnhout. In het woonzorgcentrum zijn ze ook volop bezig met de installatie van Skype en Whatsapp voor de bewoners. Vanaf donderdag kunnen die toepassingen gebruikt worden en in de tussentijd wordt er vooral veel gebeld.

Meest gelezen