Parkeren op straat in Brussel voorlopig gratis: verschillende parkeerwachters thuis met lichte symptomen corona

Wie momenteel met de auto in een van de 19 Brusselse gemeenten op straat parkeert, hoeft even geen parkeerticket te betalen. Parkeeragentschap parking.brussels stuurt voorlopig geen parkeerwachters meer de straat op.

De maatregel wordt genomen om de werkdruk van de parkeeragenten te verminderen nu er al verschillende collega's thuis zitten met lichte symptomen van corona. En om de andere collega's te beschermen. "Maar ook om de automobilisten te beschermen. Zo hoeft niemand de komende tijd een parkeerautomaat aan te raken. Ook onze loketten zijn gesloten, we proberen om mensen zo goed mogelijk via telefoon en e-mail verder te helpen", aldus Sara Jasmes van parking.brussels.

Dat er momenteel geen controles worden gehouden op het betalend parkeren op straat, betekent niet dat de wegcode niet meer gerespecteerd moeten worden. De politie kan nog altijd boetes uitschrijven op dit gebied. "De wegcode die het gereglementeerd parkeren omkadert, moet echter wel gerespecteerd worden en zal ook door de lokale politie worden gecontroleerd", benadrukt parking.brussels.

Het gratis parkeren geldt enkel op de openbare weg van de Brusselse gemeenten. Parkeergarages zijn wel nog steeds betalend.

Meest gelezen