AP2006

Wekelijkse markt in Mortsel stond vanochtend klaar, ondanks nieuwe maatregelen

De marktkramers die woensdagochtend naar de wekelijkse markt in Mortsel trokken, werden te laat op de hoogte gesteld van de nieuwe maatregelen die de veiligheidsraad gisterenavond nam. Die maatregelen die 's middags ingingen, verbieden markten. De markt in Mortsel werd niet geannuleerd maar moest wel een uur vroeger sluiten. 

Markten worden geannuleerd. Dat is één van de nieuwe maatregelen die de veiligheidsraad dinsdagavond nam om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen gingen in vanaf 's middags. Ondanks die nieuwe regels kon je vanochtend toch enkele voedingskramen op de wekelijkse markt van Mortsel vinden.

De burgemeester van Mortsel gelastte de markt niet af. Marktkramer en bakker, Jurgen de Saer, werd te laat ingelicht over de nieuwe maatregel.  “Mijn broden lagen al klaar om ze af te bakken. Het zou een groot financieel verlies geweest zijn, moest ik niet zijn gekomen”, vertelt hij in Start Je Dag op Radio 2.

De marktkramers in Mortsel sloten hun kramen een uur vroeger dan normaal. Zo konden ze voor 12 uur de markt ontruimen en voldoen aan de maatregelen. 

Meest gelezen