Radio 2

"Zet je afval buiten voor 6 uur 's ochtends": Limburg.net werkt met aangepaste ophaalrondes 

Om het afval op te halen rijden er voorlopig meer afvalwagens rond, altijd met één chauffeur en één ophaler. Dat komt door de verhoogde veiligheidsmaatregelen. De ophaalrondes verlopen anders en daarom vraagt Limburg.net om jouw afval voor 6 uur 's ochtends op straat te zetten. 

Het coronavirus dwingt bedrijven om hun manier van werken aan te passen. Dat is ook het geval bij Limburg.net."De nieuwe hygiënische maatregelen zorgen ervoor dat we meer vrachtwagens moeten inzetten en dat de rondes anders verlopen", zegt Ilse Luyaerts van Limburg.net. "Daardoor kan het zijn dat mensen hun afval op een ander tijdstip wordt opgehaald dan normaal." 

Wachten met afval buitenzetten zorgt nu voor veel problemen

Ilse Luyaerts, Limburg.net

Mensen weten vaak wanneer de vuilniswagen langskomt. Dat de rondes nu anders verlopen zorgt ervoor dat sommigen met hun afval blijven zitten: "Veel mensen zijn nu te laat met hun vuilnis buiten te zetten", zegt Luyaerts. "Dat geeft nu heel wat problemen. We vragen daarom aan iedereen om ten laatste om 6 uur in de ochtend hun vuilnis aan te bieden." 

Bedankbriefjes

Ondanks de veranderingen zijn mensen toch tevreden van de vuilnisophalers en bedanken hen dan ook. Op sociale media gaan er foto's rond van vuilniszakken met bedankbriefjes erop gekleefd. Luyaerts is daar heel blij mee: "We zijn heel blij dat mensen ook aan de ophalers denken, want ook afval ophalen is een prioritaire dienstverlening." 

Limburg.net vraagt dan ook aan haar personeel om in deze moeilijke tijden zo veel mogelijk aan het werk te blijven. Zo ontstaan er niet nog meer problemen. 

Radio 2

Meest gelezen