Maxime Anciaux - All rights reserved

Alle bewoners van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo in quarantaine geplaatst

De quarantainemaatregelen in woonzorgcentrum Damiaan gelden nu voor alle bewoners. Afgelopen weekend stond een afdeling, met 32 bewoners, al onder quarantaine nadat een personeelslid positief had getest. De maatregel werd nu uitgebreid voor alle 460 bewoners. 

"Omdat zieke personeelsleden niet meer getest worden is het onduidelijk wie van die zieken al dan niet besmet is met het coronavirus", zegt directeur Yves Minnoyeth. "Daarom hebben we besloten om alle afdelingen in het woonzorgcentrum in quarantaine te plaatsen. In de praktijk moeten bewoners op hun afdeling blijven en worden verplaatsingen zo veel mogelijk beperkt. Maar we hadden hier al strenge maatregelen, het is niet echt een grote aanpassing."

Maatregelen

Personeelsleden, die wel nog aan het werk zijn, en bewoners met een verkoudheid dragen nu een mondmasker. "Bij nauwe contacten met bewoners wordt er ook beschermde kledij gedragen", verduidelijkt de directeur. 

Bij de 32 mensen die sinds dit weekend in quarantaine zaten, zijn er geen bijkomende ziektesymptomen vastgesteld.

Meest gelezen