Boswachters mogen mensen die in groep wandelen beboeten: “Als ik iemand aanspreek, zal ik ook de nodige afstand houden”

Vanaf vandaag mogen boswachters boetes uitschrijven als ze mensen in groep zien wandelen die niet tot hetzelfde gezin behoren. Boswachter Björn Deduytsche gaat vandaag extra waakzaam zijn in de bossen van de Vlaamse Ardennen. “Ik ga van bos tot bos en hou mijn ogen goed open”, klinkt het. 

We moeten zoveel mogelijk binnenblijven en geen onnodige verplaatsingen doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We mogen nog gaan wandelen, maar enkel in gezinsverband én in een park in de buurt. Het is dus uit den boze om vanuit Oost-Vlaanderen met de wagen naar zee te trekken voor een strandwandeling. Omdat het belangrijk is dat de regels goed opgevolgd worden, mogen boswachters nu ook boetes uitschrijven. 

Zelf afstand houden

Boswachter Björn Deduytsche heeft alvast aangekondigd op zijn Instagramaccount dat hij vandaag “coronatoezicht” houdt in de bossen van de Vlaamse Ardennen. “Ik ga toezien of iedereen het samenscholingsverbod naleeft. Ik reken erop dat ik duidelijk zal zien wie tot hetzelfde gezin behoort. Als ik mensen van dezelfde leeftijd bij elkaar zie, gaan er alarmbellen af.” 

Ik zal mijn stem moeten verheffen om duidelijk te maken wat ik wil zeggen

Als boswachters de wandelaars aanspreken, is het belangrijk dat ook zij de regels volgen. “Ik spreek mensen aan vanop een afstand. Het is niet ideaal als ikzelf te dichtbij kom. Ik zal mijn stem moeten verheffen om duidelijk te maken wat ik wil zeggen. Ik wil mensen voornamelijk informeren en hen nogmaals duidelijk maken wat de richtlijnen zijn.”

kasto80

Meest gelezen