Radio 2

Burgemeester Lippens boos op Nederlandse gemeente Sluis

De burgemeester van Knokke-Heist is er niet over te spreken dat de Nederlandse gemeente Sluis de lokale politie van Knokke-Heist en Damme vraagt om het grensgebied extra te helpen controleren. In Sluis zijn ze bang dat Belgen het virus komen verspreiden, maar die angst speelt ook in de andere richting.

In Nederland, en dus ook in Sluis, zijn de coronamaatregelen nog niet zo streng als bij ons. Alle horecazaken zijn intussen dicht, maar veel winkels zijn er nog altijd open. Er zijn dus nog altijd Belgen die gaan winkelen in Sluis. Om dat te verhinderen vraagt de gemeente Sluis aan de lokale politie van Knokke-Heist en Damme om het grensgebied te helpen controleren. Dat maakt burgemeester Leopold Lippens razend. Hij is voorstander van de controles, maar is ook bang van Nederlanders die de grens oversteken.

De Nederlanders vragen altijd iets, terwijl ze zelf niets doen. Ik wil óók geen Nederlanders bij ons. 

Burgmeester Leopold Lippens

Volgens de burgemeester zijn er ook nog altijd Nederlanders die de grens oversteken om in Belgische voedingswinkels te komen winkelen. "Ze moeten thuis blijven."

Meest gelezen