Chauffeurs De Lijn in West-Limburg weer aan het werk nadat bijkomende poetsbeurten zijn beloofd

In de stelplaats Beverlo van De Lijn zijn de chauffeurs weer aan het werk gegaan. Vanmorgen hadden ze het werk neergelegd omdat ze extra hygiënemaatregelen vroegen om zich te beschermen tegen het coronavirus. De directie van De Lijn heeft beloofd dat de bussen nog vaker zullen gepoetst worden. 

Een 20-tal chauffeurs weigerde vanmorgen in Beverlo uit te rijden. Het ging om een spontane staking. Daardoor vielen vooral in de regio Beringen-Leopoldsburg-Hasselt heel wat ritten weg. De chauffeurs wilden dat hun bussen nog meer bijkomende poetsbeurten zouden krijgen. "De directie van De Lijn heeft begrip voor de bekommernis van de chauffeurs in deze moeilijke periode," zegt Sonja Loos. "We doen dan ook een beroep op hun verantwoordelijkheidszin, maar ook op die van de reizigers. We hebben ook al heel wat maatregelen voorzien, zoals extra poetsbeurten, ontsmettingsgels ter beschikking van de chauffeurs, een lint om hen af te schermen, affiches waarmee we de passagiers vragen afstand te houden, geen cash betalingen meer aanvaarden, ... Bovendien is gisteren een grote hoeveelheid ontsmettingsmiddelen geleverd en verdeeld via de stelplaatsen."

Extra poetsbeurten

Maar na gesprekken met de chauffeurs heeft de directie dan toegezegd dat de bussen, en zeker de chauffeurscabine, dagelijks nog meer poetsbeurten zullen krijgen om het besmettingsgevaar te beperken. Daar konden de chauffeurs zich in vinden, waarop ze opnieuw zijn uitgereden. Zo zal het busverkeer van De Lijn in West-Limburg stilaan opnieuw normaal verlopen. 

Meest gelezen