google streetview

Deuren- en ramenproducent Profel sluit tijdelijk vanwege de coronacrisis

Een groot bedrijf in Noord-Limburg,  ramenproducent Profel, legt maandag de productie stil. Het bedrijf wil zo zijn werknemers beschermen tegen het coronavirus.  

Profel heeft vestigingen in Pelt, Achel  en Temse. Het bedrijf wil met de tijdelijke sluiting zijn 1000 werknemers beschermen tegen het coronavirus. Volgens de bedrijfsleiding is dat ook beter voor de familieleden van de werknemers en voor de buurtbewoners. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer  zal opstarten. 

1,7 miljard schade in Limburg

Volgens  werkgeversorganisatie Voka Limburg kan de schade in de Limburgse economie oplopen tot 1,7 miljard euro. De coronacrisis leidt tot een omzetdaling bij 75 procent van de ondernemingen in Limburg.

 

Meest gelezen