Dierenasiel Sint-Niklaas zit met voedseltekort door hamstergedrag, maar krijgt gulle donatie

Verschillende dierenasielen kampen met een voedseltekort door de coronacrisis. Dierenasielen teren voor een groot deel op voedseloverschotten van restaurants en winkels, maar momenteel is er amper voedsel over, nu restaurants gesloten zijn en winkels leeggehamsterd worden. Rata's Animal Shelter in Sint-Niklaas lanceerde daarom een oproep op Facebook en die kreeg meteen gehoor: Hotel Beveren deed een gulle donatie. 

Er blijven beelden opduiken van mensen in lange rijen aan de ingang van winkels en van overvolle winkelkarren. Dat hamstergedrag is niet alleen onnodig, maar heeft ook negatieve gevolgen. Zo kampen dierenasielen nu met voedseltekorten.

Door het hamstergedrag hebben winkels geen voedselresten meer voor onze dieren

Bart Cosyns van Rata's Animal Shelter

"Momenteel verblijven zo'n 130 dieren bij ons. Honden, katten, vogels en zelfs hoevedieren. Om die allemaal te kunnen voeden zijn wij grotendeels afhankelijk van voedseloverschotten van restaurants en winkels",  vertelt Bart Cosyns van Rata's Animal Shelter in Belsele (deelgemeente van Sint-Niklaas). "Restaurants zijn volledig gesloten, natuurlijk. Maar door het hamstergedrag van de mensen hebben nu ook de winkels geen voedselresten meer voor ons."

Oproep op Facebook

"Onze voedselvoorraad was bijna op, dus moesten we dringend op zoek naar andere bronnen om aan voedsel te geraken voor de dieren. Maandag hebben we een oproep gelanceerd op Facebook", gaat Cosyns verder.  "We zochten donateurs. En die hebben we gevonden!"

(Lees verder onder de Facebookpost)

Gift van Hotel Beveren

Bart Cosyns: "Plots stonden twee bestelwagens op de oprit. Helemaal uit het niets, mensen die we niet kenden. Ze plaatsten maar liefst 7 bakken groenten voor de deur! Ik had tranen in de ogen. Het waren blijkbaar mensen van Hotel Beveren. Zij waren hun koelkasten aan het leegruimen en hadden onze oproep gezien."

Met de gift zal het dierenasiel in Belsele even zoet zijn. "Ik kan hier zeker 4 of 5 dagen mee verder. Ondertussen heb ik genoeg tijd om verder te zoeken naar andere oplossingen."

kasto80

Meest gelezen