Fitnesscentra bieden online workshops aan: "Fitnessen zoals in de jaren '80 met Jane Fonda"

Jane Fonda deed het in de jaren 80. In coronatijden is het opnieuw populair: fitnessen vanop afstand. Nu fitnesscentra gesloten zijn, bieden coaches gratis workshops aan via sociale media. 

De experten kunnen het niet genoeg zijn. "Blijf in uw kot, maar maak toch tijd om te sporten. Want dat helpt tegen gevoelens van depressie en angst die nu de kop opsteken." Niet evident aangezien alle fitnesscentra de deuren hebben gesloten. Maar in moeilijke tijden zijn we creatief en vinden we oplossingen. De verkoop van fitnessapparatuur voor thuis boomt en ook fitnesscoaches blijven ons aanmoedigen door op sociale media filmpjes te plaatsen met fitnessoefeningen.  

Oefeningen

"Drie keer per week plaatsen wij online een work-out", vertelt Dennis Garré , personal trainer van Fitclub Dilbeek. "Op deze manier brengen we zo'n 40-tal mensen samen om een uurtje te trainen en in beweging te blijven. Want dat is belangrijk om in deze periode toch wat fit te blijven. Het is natuurlijk een bijzondere ervaring om fitnessopdrachten uit te voeren achter een computerscherm. Een beetje zoals Jane Fonda deed in de jaren 80, al was dat toen op televisie."

Deze periode mag geen excuus zijn om ons te laten gaan 

Dennis Garré, personal coach Fitclub Dilbeek

Ook Dennis vindt het belangrijk is om nu in beweging te blijven. "Deze periode mag geen excuus zijn om niet te sporten en ons te laten gaan", vertelt Dennis aan Sonny Vanderheyden op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Toch wil ik waarschuwen voor blessures. Wie het niet gewoon is om bepaalde oefeningen te doen, moet nu ook niets forceren. Gewoon in beweging blijven is voldoende." 

Meest gelezen