Leuvense politie controleert of mensen voldoende afstand houden: "Al ruim 40 interventies"

Ook vandaag stuurt de Leuvense politie vier patrouilles op pad om te controleren of mensen voldoende afstand houden van mekaar. Want de politie is al vaak moeten tussenkomen.

Eén van de regels die de federale regering afgelopen donderdag genomen heeft, is het verbod om samen met verschillende mensen buiten te komen. Je mag wel buiten komen maar met maximum twee personen en dat met  anderhalve meter tussen. Mensen uit hetzelfde gezin mogen ook nog samen op pad. Maar de maatregel wordt niet altijd even goed opgevolgd. De Leuvense politie is al verschillende keren moeten tussenkomen, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx: "Wanneer we groepjes opmerken gaan we er naar toe, we wijzen hen er op dat dat niet kan en dat ze uit mekaar moeten gaan."

De mensen beginnen stilaan te beseffen wat men mag doen en wat niet.
Marc Vranckx

De politie heeft de afgelopen 24 uren al ruim 40 interventies gehad: "Er waren onder meer jongeren die samen aan het spelen waren,  maar we hadden bijvoorbeeld ook al een interventie voor een kleine barbecue. Gelukkig gingen de meesten op onze aanmaningen in. Stilaan beginnen de mensen te beseffen dat de regels strenger zijn en wat men precies mag doen en wat niet", aldus Vranckx.

De Leuvense politie zal processen verbaal opmaken met bijhorende boetes en straffen als mensen zich niet aan de regels houden.

Meest gelezen