Videospeler inladen...

Maggie De Block (Open VLD) mijdt radio- en tv-studio's: "Ik ontmoet eigenlijk veel te veel mensen"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) kondigt aan dat ze voortaan de radio- en tv-studio's zal mijden en de pers zal toespreken via videoboodschappen. Naar eigen zeggen ontmoet De Block te veel mensen op één dag en wil ze haar werk om komaf te maken met de coronacrisis niet in het gedrang brengen.

"We bevinden ons op een cruciaal moment in de strijd tegen het coronavirus", zegt De Block in een videoboodschap. "Onze experts zeggen dat ze het virus bij het nekvel hebben en dat we nu moeten volhouden."

Ik zou dus vanaf nu de pers willen toespreken via moderne technologie

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD)

"Afstand nemen is belangrijk, maar ook vermijden dat we te veel mensen op één dag zien", aldus De Block. "Ik heb die oefening voor mezelf gemaakt. Ik zie mijn collega's in de Kamer, in de regering en in de diverse werkgroepen die er zijn. Maar ik kom ook in heel veel radio- en televisiestudio's. Ik kom eigenlijk veel te veel mensen tegen en ik zou dus vanaf nu de pers willen toespreken via moderne technologie, en mij concentreren op de moeilijke taak die ik moet doen."

"Ik nodig iedereen uit om dezelfde oefening te doen", geeft De Block nog mee. "Het is zeker niet gemakkelijk om onze gewoontes te veranderen, maar het is nu het moment om het te doen. Als we allemaal samen ons best doen, dan winnen we de strijd tegen dat coronavirus." 

Meest gelezen