Organisatie wielerwedstrijd E3 Harelbeke deelt krantjes uit in woonzorgcentra

De organisatie van de wielerwedstrijd E3 Harelbeke gaat krantjes uitdelen in woonzorgcentra in de buurt. Het gaat om krantjes met daarin informatie over de koers. Er staan interviews te lezen met  wielrenners. De krantjes zouden normaal tijdens de wedstrijd worden uitgedeeld. Nu de koers is afgelast, zijn er  4.000 krantjes op overschot. 

Nu de wielerwedstrijd E3 Harelbeke niet doorgaat door het coronavirus en de organisatie met een overschot aan wielerkrantjes zit, gaan ze die uitdelen in woonzorgcentra. “Hopelijk brengen de krantjes wat positiviteit in tijden van eenzaamheid”, klinkt het. E3 Harelbeke is een wedstrijd die voor het grootste deel in de Vlaamse Ardennen gereden wordt.  Er zijn klimpartijen in  Oudenaarde, Ronse en Geraardsbergen. 

Een meerwaarde

“De kranten waren al gedrukt nog voor de beslissing viel dat de koers niet kon doorgaan”, vertelt Jaak Coussens, organisator van de wielerwedstrijd. “Omdat de E3 Harelbeke niet kan doorgaan zitten we nu met een overschot van 4.000 krantjes. In de krantjes staat informatie over de koers en kan je interviews met wielrenners lezen. Misschien kunnen de krantjes een meerwaarde zijn voor de mensen die in een woonzorgcentrum verblijven.”

“We gaan de krantjes natuurlijk niet zelf afgeven”, verzekert Coussens. “Dat laten we door de verpleging gebeuren. We willen het risico niet nemen om iemand te besmetten.”

Meest gelezen