Pijnders van Dendermonde moeten training stopzetten: “Onder het Ros zitten we te dicht bij elkaar”

De pijnders die het houten paard tijdens de Ros Beiaardommegang in Dendermonde zullen dragen, moeten hun trainingen stopzetten. Als ze het ros dragen, zitten de mannen te dicht op elkaar. Het is onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Om ervoor te zorgen dat ze tegen 24 mei in topvorm zijn, volgen de pijnders een schema van een fitnesscoach. 

De pijnders, de mannen die het Ros Beiaard moeten dragen tijdens de Ros Beiaardommegang, moeten hun training stopzetten door het coronavirus. “Dat is jammer, want we waren al druk bezig”, klinkt het. “Dat moet ook wel, want zo’n paard weegt 900 kilogram.” 

Fitnesscoach

“Onder het paard zit je heel dicht bij elkaar”, vertelt Gustaaf Mannaert, deken van de pijnders. “We kunnen niet op anderhalve meter van elkaar zitten en dus bestaat de mogelijkheid dat we elkaar besmetten.” 

We hebben nu een trainingsschema gekregen van een fitnesscoach 

“Maar we stoppen niet met trainen”, verzekert Mannaert nog. “We hebben nu een trainingsschema gekregen van een fitnesscoach en we zullen individueel verder doen. Het is echt belangrijk dat iedereen goed geoefend is tegen 24 mei. We hebben goede hoop dat de ommegang door zal gaan.”

Meest gelezen