ROB

Politie Diest gaat de straat op met een stok. "Ideaal om mensen afstand van elkaar te laten houden" 

Een op zijn minst vreemd zicht in de straten van Diest. De collega's van ROB-tv zagen hoe de politie de straat optrok met een stok om mensen erop te wijzen dat ze afstand van elkaar moeten houden, anderhalve meter. "We merken dat sommige mensen nog altijd te dicht bij elkaar komen. Die stok toont op een heel eenvoudige manier wat de ideale afstand is", zegt burgemeester Christophe  De Graef. 

Gisteren ging de politie er een eerste keer mee op stap. Dat was tijdens de wekelijkse markt, maar vanaf vandaag ligt de stok ook in de patrouillewagens, zegt burgemeester Christophe De Graef: "Die stok dient niet om stokslagen te geven, die stok geeft gewoon aan hoe ver mensen van mekaar afstand moeten houden." De Graef vindt dat de maatregel veel te weinig gerespecteerd wordt: "Het is heel belangrijk dat we afstand van mekaar houden. En die stokken geven een goed idee van wat anderhalve meter is." 

Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt vanaf nu een boete.
Christophe De Graef

Volgens de burgemeester zijn er ook nog altijd te veel mensen die de regels aan hun laars lappen. "We horen nog altijd van jongeren die samen komen.  Mensen lopen ook gewoon nog te dicht bij elkaar." De stok gaat dus mee op patrouille. "En we blijven mensen aanspreken. Dit is echt heel belangrijk. En wie zich niet aan de regels houdt krijgt vanaf nu een boete." 

Meest gelezen