Politiezone Gent en Rhode-Schelde zetten “coronaploeg” in die toeziet of iedereen de coronamaatregelen naleeft

Ondermeer de politiezones Gent en Rhode-Schelde zetten extra mensen in om erop toe te zien of iedereen de opgelegde coronamaatregelen naleeft. Ze zullen controleren dat mensen niet samenhokken of onnodig buiten rondlopen. “We noemen het onze coronaploegen”, klinkt het. 

Politiezone Gent zet 100 extra agenten in die zullen controleren of iedereen zich aan de nieuwe regels houdt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 100 extra agenten is een verdubbeling van de huidige capaciteit. Ook in de politiezone Rhode-Schelde worden zogenaamde coronaploegen ingezet. Zij controleren in de gemeenten Merelbeke, Melle, Destelbergen en Oosterzele. 

Extra capaciteit door afgelasting

“Door het afgelasten van heel wat activiteiten, zoals enkele wielerwedstrijden, kunnen wij extra mensen vrijmaken”, vertelt korpschef Yves Asselman van politiezone Rhode-Schelde. “We kunnen nu 1 ploeg extra per gemeente inzetten die gaat toezien of alle maatregelen van de federale overheid worden opgevolgd. Niet alle maatregelen zullen in de eerste fase even duidelijk zijn. Daarom gaan we in eerste instantie controleren. Er worden nog geen boetes uitgeschreven. Pas als er zware overtredingen zijn, dan gaan we wel verbaliseren.”

Wie nog twijfelt aan wat kan en wat niet: blijf zoveel mogelijk thuis, verlaat het huis enkel om inkopen te doen of om te werken als dat niet vanop afstand kan. Sporten of wandelen kan enkel met het gezin of met 1 andere persoon als er voldoende afstand wordt gehouden. 

Meest gelezen