Google Street View

Sparwinkel Ottenburg zet boodschappen opzij voor hulpverleners na noodkreet verpleegster

Opvallend initiatief in Ottenburg, de uitbater van de lokale supermarkt Spar, zet de boodschappen klaar voor zorgverleners die niet tijdig in de winkel raken. Zij kunnen hun boodschappen doorgeven en deze zelfs na sluitingstijd komen ophalen.

Uitbater Kris Fransoo hoorde dat mensen die in de zorgsector werken met onregelmatige of late uren, vaak in een lege supermarkt terecht komen. Daar wou hij iets doen. Mensen kunnen bellen of een bericht sturen en hij zet de boodschappen klaar. En er is veel vraag naar: "We hebben al een aantal bestellingen binnen en ze komen soms van heel ver."

Fransoo had op de radio een oproep gehoord van een verpleegster: "Onmiddellijk ben ik begonnen met de boodschappen klaar te zetten voor verplegend personeel en dokters die niet de mogelijkheid hebben om overdag naar de winkel te komen."

Om de bestellingen allemaal tijdig klaar te krijgen, worden er dubbele shiften gewerkt. Ook z'n vier dochters springen in deze drukke tijden bij om de rekken van de winkels te vullen.

Meest gelezen