Supermarkt in Moorsele is hamsteren beu en maakt strikte lijst op

Supermarkt Spar in Moorsele bij Wevelgem beperkt vanaf vandaag hoeveel je van bepaalde producten mag kopen. Bijvoorbeeld 1 grote verpakking toiletpapier en maar 6 flessen water. Aan de kassa controleren ze je boodschappen.

Nathalie Cloet van de Sparwinkel in Moorsele vindt dat solidair zijn belangrijker is dan ooit. “Het is vervelend voor de mensen dat de rekken leeg waren.” De lijst is strikt en kan nog aangevuld worden. Je mag maximum 1 pak wc-papier en keukenrol, 6 flessen melk en water, 2 pakken bloem en 2 pakken pasta kopen. “Als klanten met 4 pakken komen en zeggen dat het bijvoorbeeld voor hun moeder of buren is, houden we voet bij stuk. Sommigen komen ook drie keer op een dag, maar het mag echt niet.”

“Mensen denken nu echt alleen aan zichzelf”

Voor het personeel van de supermarkt zijn het zware omstandigheden: “We moeten keihard werken en we zitten hier eigenlijk een beetje in het hol van de leeuw, want we komen veel in contact met mensen. We hebben nu aan de kassa’s plexiglas laten zetten.” Sommige klanten worden boos: “Gisterenavond was er een man die voor zijn kindje van 2,5 jaar volle melk wou. We hadden geen meer en konden er niets aan doen, pas vandaag wordt het weer geleverd.”

Cloet denkt niet dat dit een gouden periode voor hen is: “Nu verkopen we heel goed, maar het zal wel eens stil vallen.”

Meest gelezen