Unizo richt meldpunt op voor bedrijven die willen helpen tijdens coronacrisis

Zelfstandigenorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen start met een meldpunt voor bedrijven die de coronacrisis mee willen aanpakken. Het is de bedoeling om bedrijven sneller in contact te brengen met diensten die hulp nodig hebben. Ook de medische sector kan bij het meldpunt terecht. 

Er is op dit moment bijvoorbeeld veel vraag naar medisch materiaal. "Ziekenhuizen, apothekers, woon-en zorgcentra, thuisverpleging, … Allemaal hebben ze nood aan extra mondmaskers, handgels of ander materiaal dat hun werk veiliger of efficiënter kan maken" zegt Jos Vermeiren, voorzitter bij Unizo. Hij kreeg de afgelopen dagen heel wat bedrijven aan de lijn die graag willen helpen met het verzamelen of produceren van dit materiaal. Om de aanbieders en de vragende partijen bij elkaar te brengen, is er nu een meldpunt voor Oost-Vlaamse bedrijven.

Heel veel bedrijven in de weer voor medische sector

"De bedrijfswereld wil een steentje bijdragen,  we kunnen samen het verschil maken" zegt Vermeiren. Zo stikken de naaisters van lingerie Van de Velde nu mondmaskers in plaats van beha’s, bood Tereos uit Aalst aan om alcohol voor handgels te leveren en namen enkele jeneverstokerijen uit Aalst, Deinze en Wichelen het initiatief om ontsmettingsalcohol te produceren. 

Meldpunt

Oost-Vlaamse bedrijven die graag - al dan niet gratis - materiaal ter beschikking willen stellen, kunnen mailen naar oostvlaanderen@unizo.be. Unizo zal de informatie doorspelen naar de juiste instanties, zodat er rechtstreekse afspraken tussen vrager en aanbieder kunnen gemaakt worden.

Meest gelezen