Vrijwilligers van Natuurhulpcentrum Oudsbergen verzorgen jonge diertjes thuis

Heel wat werknemers werken deze dagen thuis, zelfs  bij het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen doen ze voor een deel aan thuiswerk door de coronacrisis. En dat is erg vervelend, want de lente is zowat de drukste periode van het jaar.

Het Natuurhulpcentrum kan een beroep doen op 150 vrijwilligers. Maar door de beperkingen rond de coronacrisis is hen gevraagd om niet meer te komen. Het centrum draait nu volledig op beroepskrachten. Nochtans zijn er heel veel jonge diertjes die in deze periode hulp nodig hebben, omdat ze uit het nest zijn gevallen,  hun ouders verloren hebben, ... Enkele vrijwilligers hebben nu kleinere dieren mee naar huis genomen om hen daar te verzorgen.

Eerst voederen en verzorgen

"We hebben hier momenteel 400 tot 500 dieren zitten, en er worden er dagelijks nog binnengebracht. Met onze beroepskrachten hebben we de handen vol om die dagelijks te voederen en te verzorgen, de rest moet wachten. Als het echt nodig zou zijn, dan roepen we de vrijwilligers één voor één op, tot nu toe is dat nog niet nodig," legt Sil Jansen uit.

Meest gelezen