Copyright 2011 Randy Riksen Photography

Vrouw uit Lievegem nodigt mensen uit in haar tuin: “Kinderen kunnen hier ravotten, maar wel volgens de regels”

Een vrouw uit Waarschoot, bij Lievegem, stelt haar tuin ter beschikking aan mensen met kinderen die van de buitenlucht willen genieten. “Niet iedereen heeft een tuin”, klinkt het. “En dat is in deze coronacrisis heel vervelend.” Ze nodigt mensen – conform de regelgeving – uit bij haar thuis. “Ik zorg dat iedereen een eigen uurslot krijgt.”

Inge Bekaert uit Waarschoot, bij Lievegem, brengt soelaas voor ouders met kinderen die van de buitenlucht willen genieten, maar daar niet de mogelijkheid tot hebben. 

Stoepkrijt en fietsjes

“Ik heb een tuin en een oprit die ik graag openstel voor iedereen die dat wil en nodig heeft”, vertelt Inge Bekaert bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Nu mensen nog wel naar buiten mogen, maar niet in groep, kan ik me voorstellen dat mensen met kinderen daar gebruik van willen maken. Helaas hebben we in Waarschoot geen park. We hebben wel een bos, maar dat is niet zo gemakkelijk bereikbaar. Terwijl ik bezig was met de heraanleg van mijn tuin, ontstond bij mij het idee om toegang te verlenen aan wie dat het hardste nodig heeft. Kinderen mogen hier in de tuin komen spelen en ze kunnen tekenen en fietsen op de oprit. Dat allemaal op een veilige manier natuurlijk!”

Ik hoop dat deze solidariteit ook na de crisis blijft verder duren

“De laatste jaren word ik echt heel droevig van de verdeeldheid die er onder de mensen heerst”, gaat Bekaert verder. “Dat is nergens voor nodig. Uiteindelijk willen we het allemaal goed doen en dromen we van een mooie toekomst voor onze kinderen en familieleden. Het is mooi om te zien dat er nu veel mooie initiatieven uit de grond schieten. Ik hoop dat deze solidariteit ook na de crisis blijft verder duren.”

Veilig spelen

Inge Bekaert vindt het wel belangrijk om alles veilig te laten verlopen: “Ik ga een weekschema maken en mensen via een persoonlijk uurrooster mijn tuin laten betreden. Het is belangrijk dat ze weg zijn voordat het volgende gezin komt. Ze moeten ook afstand houden”, vertelt ze. “Ikzelf ga wel thuis zijn, en de mensen zien, maar ook ik hou uiteraard de nodige afstand.”

Wie wil reageren op de oproep van Inge Bekaert, kan dat doen door haar een berichtje te sturen via Facebook. Haar berichtje kan je terugvinden in de Facebookgroep "Lievegem leeft en beleeft". 

kasto80

Meest gelezen