Grimbergse vzw zegt "neen" tegen hamsteraars en start met boodschappendienst  

Lege winkelrekken, het is een beeld dat we de laatste dagen wel vaker hebben gezien. Voor heel wat mensen uit de zorg, die nu ontzettende lange dagen draaien, is het vaak niet evident om nog producten in de supermarkt te vinden. Daarom is de Grimbergse vzw Blue Marlin een boodschappendienst gestart. 

In goede maar ook in minder goede tijden wil de Grimbergse vzw Blue Marlin  er zijn. Daarom is de vzw met een boodschappenleveringsdienst gestart  voor  personeel uit de zorgsector en hulpbehoevenden, als tegenzet tegen hamsteraars. "We hebben zelf vastgesteld dat "hamsteren" niet verdwijnt, integendeel mensen doen het meer en meer", vertelt Peter van Blue Martin. "Daarom hebben we besloten om, voor de mensen die ons land momenteel recht houden én onze ouderen, een leveringsdienst aan huis op te zetten.

Opvallend, de vzw doet daarvoor een beroep op haar eigen leverancier. "Wij organiseren eigenlijk evenementen voor 40-plussers. Maar omdat die niet meer kunnen doorgaan en onze leveranciers hiervoor niet meer kunnen leveren, doen we nu een beroep op hen.  Zo kunnen we ook producten aanleveren die je nu in de supermarkten niet vindt door het hamstergedrag van vele mensen. Het gaat dan bijvoorbeeld om bloem, suiker en toiletpapier die we vlot kunnen bezorgen. Ook onze leveranciers zijn blij want nu geraken ze toch een beetje van hun stock af"

Meest gelezen