Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Zwangere vrouwen met coronaklachten worden extra goed opgevolgd in Jessa Ziekenhuis in Hasselt

Vrouwen die zwanger zijn, zijn natuurlijk extra op hun hoede voor het coronavirus. Maar als ze klachten hebben, dan worden ze in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt extra goed opgevolgd. Het ziekenhuis heeft daarvoor een aantal maatregelen genomen.

Zwangere vrouwen die ademhalingsproblemen hebben of koorts, nemen best contact op met hun gynaecoloog. "Die verwittigt dan het ziekenhuis",  zegt Lieve Ketelslegers van het Jessa ziekenhuis. "De gynaecoloog kan dan contact met ons opnemen zodat we proactief kunnen testen op Covid-19, vanaf 37 weken."

Als een zwangere vrouw positief test op corona, dan kan er snel ingegrepen worden. "Wij hebben een speciale bevallingskamer met een sas waarin alle veiligheidsmaatregelen kunnen genomen worden", zegt Ketelslegers. "En ook op materniteit is een kamer speciaal uitgerust en geïsoleerd van de andere kamers." 

 

Meest gelezen