Afvalophalers vragen om hen niet  te overbelasten: "Gooi geen gras in de gft-bak" 

Afvalintercommunales Icovo en Interza roepen om op geen gras meer in de gft-bakken te gooien. "We willen onze mensen zo lang mogelijk laten werken en daarom moeten we ervoor zorgen dat we hen niet overbelasten."

Door de coronamaatregelen die werden opgelegd, werken intussen heel wat mensen van thuis uit, maar niet voor iedereen is dat mogelijk. Zo rijden de afvalophalers nog elke dag uit om ons afval op te halen. Al vragen ze nu wel om rekening te houden met wat we buiten zetten. "We vragen aan de mensen om nu niet alles buiten te zetten van de huis- en tuinklussen die ze nu uitvoeren", zegt Jan Buysse van afvalintercommunale Incovo. "Zo vragen we om geen grasafval in de gft-bakken (groente- , fruit- en tuinafval) te gooien."

We willen zo lang mogelijk blijven werken, dus is het belangrijk dat we onze mensen niet overbelasten

Jan Buysse, Afvalintercommunale Incovo

Op deze manier wil de intercommunale zorgen dat de afvalophalers niet overbelast worden. "Onze ploegen doen op dit moment hun uiterste best om in deze moeilijke dagen het afval verder op te halen. Wij hopen dat we dit kunnen blijven doen. Al zal deze taak moeilijker en moeilijker worden wanneer ook collega’s van de ophaaldienst in toenemende mate door het virus getroffen zullen worden. Daarom vragen wij om hen niet te overbelasten en enkel en alleen het hoogst nodige in de vuilnisbakken te gooien."

Geen gras in gft-bak, maar wat dan wel?

Voor wie zich dan afvraagt wat te doen met het gras, heeft Incovo nog enkele tips: 

  •  Je kan het gras versnipperen met een versnipperaar of door het gras te laten liggen en er met de grasmachine een paar keer over te rijden.
  • Restjes grasmaaisel kan je opharken en composteren. Dunne laagjes grasmaaisel onder struiken, hagen of in de moestuin zijn prima als bemesting.

Meest gelezen