Radio 2 Antwerpen

Antwerps operazanger zingt op balkon en Astrid Stockman streamt aria's

Kan opera de wereld redden in tijden van corona? Gisteravond kon je in Antwerpen bas-bariton Wilfried Van den Brande horen zingen vanop zijn balkon.  Sopraan Astrid Stockman zet volop in op streaming via Instagram: "Ik wil geïsoleerde en angstige mensen verstrooing geven met mijn muziek", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. 

"Ik heb vanop mijn balkon "Summertime" van Gershwin gezongen. Een stuk dat eigenlijk voor een sopraan zoals Astrid (Stockman nvdr.)  bestemd is", lacht Wilfried Van den Brande in "Start Je Dag". "Maar in deze tijden mag dat allemaal." De Antwerpse bas-bariton was zoals zoveel mensen rond 20u naar buiten gekomen om te applaudisseren voor alle zorgverleners. "Mijn sympathieke overbuur had zijn sopraansaxofoon vast. Dan doe je teken naar elkaar en val je in. Zo simpel is dat", vertelt hij.

Muziek brengt mensen bij elkaar in deze dagen

Wilfried Van den Brande

Wilfried Van den Brande merkt hoe liederen en muziek mensen bij elkaar brengen. "Normaal gezien komen we in de Rudolfstraat twee keer per jaar samen in de winter en de zomer. Dan zing ik ook. Het leek me zo evident om dat nu ook te doen. Rond acht uur 's avonds is de enige keer dat je elkaar ziet vanop je balkon of vanuit de deur. Je doet een praatje en vraagt je buren hoe het gaat. Je merkt dat een lied mensen bij elkaar brengt", zegt Van den Brande op Radio 2 Antwerpen.

Astrid Stockman zingt via Instagram

Ook sopraan Astrid Stockman die in Antwerpen woont, gaat creatief om met het verplichte thuiswerken. "Toen we vorige week hoorden dat een optreden in een woonzorgcentrum niet kon doorgaan, hebben we besloten om het via Instagram te streamen. Voor alle duidelijkheid: toen mochten we nog wel dicht bij elkaar komen", verduidelijkt ze in "Start Je Dag". "Nu maak ik solo filmpjes met mijn piano erbij.  Ik wil mensen bereiken die geïsoleerd zijn of angstig. Ik krijg alvast heel veel mooie reacties op wat ik doe. Ik ga dus filmpjes blijven maken om mensen wat verstrooing te geven."

Ik wil angstige en geïsoleerde mensen bereiken met mijn filmpjes

Astrid Stockman

Meest gelezen