Antwerpse buurderijen draaien op volle toeren

De Antwerpse buurderijen doen het goed in tijden van het coronavirus. Ze hebben meer klanten dan anders. Volgens hen komt dat omdat mensen online kunnen bestellen en veel buurderijen aan huis leveren. 

In een buurderij leveren lokale boeren hun producten en kunnen klanten hun bestelling komen ophalen.
De buurderijen in Antwerpen merken dat er meer vraag dan anders is en velen leveren nu ook aan huis. “Na de verstrengde maatregelen hebben we beslist om de producten ook aan huis te leveren. Onze klanten bestellen online via het buurderijplatform of via onze webshop. We stippelen dagelijks een tour uit. Onze chauffeurs zetten de bestellingen voor de deur af. Betalen kan online, via Payconiq of met Bancontact. De mensen zijn ons daar enorm dankbaar voor”, zegt Evi Van Camp, van de boerderij “Gebroeders Vercammen” in Koningshooikt die levert aan buurderijen.

Nu leveringen aan horeca en markten wegvallen voor boeren, is het extra belangrijk om lokale producten te steunen

- Marleen De Gruyter, buurderij Antwerpen

Ook de buurderijen van Marleen De Gruyter in Antwerpen, Berchem en Mortsel doen het bijzonder goed de afgelopen dagen: “De mensen vinden het belangrijk dat de producten van lokale boeren en producenten komen en willen hen op die manier steunen. Zeker in deze tijden, waar leveringen voor de horeca en markten wegvallen voor de boeren.”

De Gruyter kiest er ook voor om over te schakelen naar thuisleveringen. “Het is een veilige manier van winkelen. Je kiest van thuis uit wat je de komende week wil eten en betaalt dann online. Ook bij ons wordt de bestelling voor de deur geleverd. Risicopatiënten moeten zo met niemand in contact komen.”

Meest gelezen