Radio 2

Beachbars aan de kust starten met opbouw, maar mogen niet openen 

In Blankenberge zijn verschillende uitbaters gestart met de opbouw van hun strandbar. Ze mogen de nodige containers plaatsen, maar stoelen of speelgoed voor de kinderen klaarzetten is verboden.  

Normaalgezien zouden de beachbars volop bezig zijn met de opbouw van hun gebouw en binnenplein. Maar door het coronavirus kunnen ze niet openen. Ze hebben ook totaal geen idee wanneer dat wel zal kunnen. Toch zijn enkele beachbars gestart met een gedeeltelijke opbouw. 

Het is met een krop in de keel, maar we kijken uit naar de zomer.

Radio 2

Erwin Renders van Blue Beach in Blankenberge: "We hebben richtlijnen gekregen vanuit de stad Blankenberge om geen speelgoed en geen stoelen te plaatsen. We willen niemand op het idee brengen om op een leeg terras te komen zitten. Daarom mogen we het binnenplein niet opbouwen. Het is met een krop in de keel, maar we kijken uit naar het nieuwe seizoen deze zomer." 

Meest gelezen