Belga Image

Brusselse politie schrijft meer dan 100 coronaboetes uit aan groepjes en winkels die toch open blijven

Sinds de strenge coronamaatregelen van woensdagmiddag heeft de Brusselse politie al 104 boetes uitgeschreven. Het gaat om mensen die samenscholen of winkels die de deuren niet sluiten. 

Sinds woensdagmiddag 12 uur mogen mensen enkel nog naar buiten met gezinsleden of één vriend of vriendin. Heel wat mensen houden zich daar niet aan in Brussel. Want op twee dagen tijd heeft de politie van Brussel-Hoofdstad-Elsene al 104 boetes uitgeschreven. Woordvoerder Ilse Van de keere: "Heel wat mensen leven het samenscholingsverbod niet na. Maar evengoed zijn er nog steeds winkeliers die de deuren niet sluiten of de openingsuren niet respecteren."

Boetes tot 350 euro

Wie zich niet aan de regels houdt, kan een GAS-boete krijgen tot 350 euro (voor minderjarigen tot 175 euro) of zelfs vervolgd worden door het parket. "Afhankelijk van hoe ernstig de situatie is, kan er inderdaad een proces-verbaal opgesteld worden dat dan doorgestuurd wordt naar het parket. Krijg je daarna een straf, dan komt het ook op je strafblad. Het is heel belangrijk om de maatregelen op te volgen en jezelf en de maatschappij niet in gevaar te brengen", aldus de politie.

Meest gelezen