Twee cafés in Ieper en Zonnebeke krijgen boete: "Het sluitingsverbod geldt zowel voor de voor- als de achterdeur" 

Sinds een week moeten alle cafés verplicht dichtblijven, zodat het coronavirus zich minder snel verspreidt. Maar in Ieper en Zonnebeke hebben donderdag twee cafés een boete gekregen omdat ze toch open waren.

Agenten van de politiezone Arro in Ieper hebben gisteren twee processen-verbaal opgesteld voor inbreuken van cafés die nog open waren. Het gaat om een café in Ieper en één in Zonnebeke. Politiewoordvoerder Glenn Verdru: "Er was een pop-up café gemaakt in een afgelegen zaaltje. In het andere geval werden klanten binnengelaten via de achterdeur. Voor alle duidelijkheid: het sluitingsverbod geldt zowel voor de voor- als voor de achterdeur."

Er worden geen waarschuwingen meer gegeven, de politie maakt meteen een proces-verbaal op. Niet alleen de uitbater, maar ook de aanwezigen kunnen een boete krijgen en die kan oplopen tot 500 euro. 

Meest gelezen