BELGA/VAN ASSCHE

Hasseltse Chiro gaat dit weekend virtueel ravotten: "Tijd genoeg om daarna het huis op te ruimen" 

De leden van Chiro Sint-Jan in Hasselt komen dit weekend virtueel samen. Door de veiligheidsmaatregelen die de regering heeft opgelegd zijn zij, net zoals iedereen, verplicht om binnen te blijven. Maar dat staat hun pret niet in de weg. Het Chiro-uniform blijft natuurlijk verplicht. 

De leiding van Chiro Sint-Jan in Kuringen, in Hasselt, verstuurden deze week een bijzondere mail. Ze roepen hun leden op om samen te komen, maar dan wel virtueel via Skype. Hun uniform blijft verplicht en ze mogen een vieruurtje meenemen. Aan de vaste gebruiken verandert dus niets. 

Ik heb wel wat ideeën om het interessant te maken

Simon Willems, Chiroleider

Simon Willems is zelf leider en is blij dat hij zijn leden zal kunnen zien: "Het is toch een lange periode en ik las gisteren dat die nog verlengd is tot 19 april. Om dat te kunnen overbruggen, hadden wij het idee om een online bijeenkomst te organiseren." Bij Chiro horen spelletjes, opdrachten en modder op de kleren. Simon moet zelf ook wennen aan deze nieuwe situatie: "Het is de eerste keer in mijn carrière dat we dit doen. Het zal wat zoeken zijn"

Dekbedovertrek

"We zullen met twaalf man zijn en ik heb wel wat ideetjes om het interessant te maken", zegt Simon. "De leden zullen bijvoorbeeld om het snelst hun dekbedovertrek moeten tonen voor de camera. De bedoeling is dan dat ze het hele huis overhoop halen om toch de eerste te zijn." Simon verplaatst op die manier het ravotten van de wei naar de leden hun eigen huis. 

Het wordt zondag een mooie, zonnige dag. Daarom heeft Simon ook enkele buitenopdrachten voorzien: "Maar wat die inhouden, ga ik nog niet verklappen. Anders gaat het voor de leden die het horen te gemakkelijk worden."  

Meest gelezen