SEBASTIAN KAULITZKI/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Fertiliteitsafdeling in Ziekenhuis Oost-Limburg gaat tijdelijk dicht als gevolg van coronavirus

In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk gaat de fertiliteitsafdeling vanaf volgende week dicht. Als gevolg van het coronavirus, worden er geen behandelingen meer opgestart. Geen pick-ups van eicellen dus meer en ook geen terugplaatsingen.

"Het is onduidelijk wat de gevolgen gaan zijn van een infectie op het nieuwe leven, op de eicel", zegt fertiliteitsarts Willem Ombelet. "Dat wil zeggen dat we alle behandelingen gestopt zijn. Er zijn dus geen pick-ups (het wegnemen van eicellen) en dus ook geen terugplaatsingen."

Het team is nu technisch werkloos. "We zijn hier met een 20-tal mensen die hier niet meer kunnen werken. De secretaresses hebben natuurlijk nog veel werk met het beantwoorden van vragen van patiënten en verpleegkundigen kunnen ook op andere afdelingen worden ingezet."

We hopen dat we binnen enkele maanden terug kunnen starten
Fertiliteitsarts, Willem Ombelet

Patiënten hebben wel begrip. "Mensen weten dat het een probleem is waar we niets aan kunnen doen. Alleen iets oudere dames, waar de tijd dringt, zijn wel wat ongeruster. Maar we hopen dat we binnen een paar maanden terug kunnen opstarten."

Meest gelezen