Gepensioneerde verplegers en artsen terug aan het werk in ziekenhuizen door coronavirus

Ondanks haar pensioen heeft Thea Barrie uit Brasschaat beslist om tijdelijk weer aan het werk te gaan als verpleegster. “Wij zullen waarschijnlijk worden ingezet in extreme omstandigheden”, vertelt ze op Radio 2.

Alle helpende handen zijn welkom in de zorg. Daarom besliste Thea Barrie uit Brasschaat om zich kandidaat te stellen om, ondanks haar pensioen, tijdelijk weer aan het werk te gaan als verpleegster. “Ik wil ook graag mijn steentje bijdragen, zoals zovele anderen”, vertelt Thea op Radio 2.

Thea heeft even getwijfeld omdat ze zelf al de 60 gepasseerd is. “Mijn echtgenoot was er eerst niet echt voor te vinden, maar hij begrijpt wel dat ik iets wil doen."

Online kandidaat stellen

Op een site van de volksgezondheid kan je je opgeven als vrijwilliger zegt Thea. “Ze vragen je naam en waar je vroeger hebt gewerkt. Van daaruit gaan ze mensen contacteren, dus je gaat niet zomaar terug naar het ziekenhuis waar je vroeger hebt gewerkt.”

Voorlopig is Thea nog niet opgeroepen. “Ik neem aan dat ziekenhuizen het op dit moment het nog wel aankunnen”, zegt Thea. “Het is waarschijnlijk de bedoeling dat mensen die in ziekenhuizen werken zich schrap moeten zetten en dat wij pas in extreme omstandigheden worden ingezet.” 

Meest gelezen