Hooverphonic neemt volgend jaar deel aan het Eurovisiesongfestival: "We hebben er nog altijd enorm veel zin in"

Hooverphonic zal volgend jaar voor ons land deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2021. Dat zijn de VRT, de RTBF en de band zelf overeengekomen. Het muziekfestival zou normaal gezien in mei plaatsvinden, maar is uitgesteld door de coronacrisis. Hooverphonic moet wel op zoek naar een nieuw nummer.

Woensdag kwam het nieuws dat het Eurovisiesongfestival een jaar wordt uitgesteld. De 65e editie van het festival zou van 12 tot 16 mei plaatsvinden in Rotterdam, maar kan niet doorgaan vanwege het gezondheidsrisico. Het is de bedoeling dat Rotterdam ook volgend jaar de gaststad wordt, maar zeker is dat nog niet.

De VRT en de RTBF, die afwisselend de kandidaat kiezen, hebben nu afgesproken dat Hooverphonic volgend jaar toch de kans zal krijgen om ons land te vertegenwoorden. Met een nieuw nummer, want dat wordt gevraagd aan alle deelnemende landen.

"De annulering van het Eurovisiesongfestival was een klap voor iedereen, maar ook een begrijpelijke en juiste beslissing. Het toont alleen maar welke uitzonderlijke en moeilijke tijden we beleven. We zijn onze collega’s van RTBF zeer dankbaar dat ze bereid zijn de VRT-inzending volgend jaar te laten doorgaan", zegt Olivier Goris, de netmanager van Eén.

"Het is fijn dat we zo snel bevestiging hebben dat we volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival kunnen gaan", reageert de groep zelf. "We hebben daar nog altijd enorm veel zin in. We gaan nu de tijd nemen om samen te bekijken hoe we ons voorbereiden op mei volgend jaar."

Meest gelezen