Kristien Van Herreweghe via Facebook

Schoonmaakster van De Lijn doet oproep: "Laat alsjeblieft geen gebruikte zakdoeken of kauwgom achter op de bus!"

Kristien Van Herreweghe uit Evergem maakt dagelijks bussen van De Lijn schoon en doet nu een oproep: "Denk alsjeblieft aan jullie medepassagiers en neem jullie afval mee. Zeker in deze zware coronatijden!" 

In België geldt voorlopig nog geen volledige lockdown, zo wordt er nog steeds openbaar vervoer voorzien. Goede hygiëne op die voertuigen is altijd belangrijk, maar zeker tijdens deze coronacrisis. Kristien Van Herreweghe uit Evergem zorgt er dagelijks voor dat de bussen schoongemaakt en ontsmet worden. "Ik werk op de stelplaats in Wondelgem. Elke dag neem ik 22 bussen onder handen."

De chauffeur haalt telkens al het grootste vuil weg wanneer hij de stelplaats binnenrijdt. Vervolgens haalt Kristien het overige vuil weg en gaat ze aan de slag met een antibacteriële reinigingsproduct: "De zijwanden, de armleuningen, de bellen, het stuur van de chauffer, ... Alles wordt ontsmet met Dettol!" En dat is momenteel eigenlijk niet heel anders dan anders, voegt ze toe. "We willen dat de bussen altijd proper zijn. Dat is gezonder en aangenamer voor iedereen." 

Je kan je niet inbeelden wat voor vieze dingen ik allemaal vind op de bus!

Schoonmaakster Kristien Van Herreweghe

Kristien treft de bussen heel vaak in een slechte toestand aan. "Mensen zijn echt inventief. Ze vinden telkens nieuwe manieren om de bus vuil achter te laten. Je kan je niet inbeelden wat ik allemaal vind. Kauwgom die aan de wanden plakt, vuile zakdoeken tussen de zetels, achtergelaten blikjes, etensresten, ... Noem maar op. Ik vind dat echt niet kunnen."

"Dus alsjeblieft: heb een beetje respect! Denk aan je medepassagiers, aan de chauffeurs en aan de mensen die de bus schoonmaken en stop met jullie vuiligheid achter te laten op de bus. Zeker in deze zware coronatijd, maar ook als alles achter de rug is", concludeert Kristien.

Kristien Van Herreweghe via Facebook

Meest gelezen